Υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο Δήμο Ελασσόνας

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου με τίτλο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ – φωτοβολταϊκών σταθμών στο Δήμο Ελασσόνας)», συνολικού προϋπολογισμού 4.265.600,00€ (με ΦΠΑ). Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, του Προέδρου του ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας κ. Γ. Κατσιούρα και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου TEDRA, κ . Ι. Τόλιου.

Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου, που πρόκειται να εξασφαλίσει 90% εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας για τη Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας με την εγκατάσταση πέντε φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 5MWp, σε ισάριθμα δημοτικά ακίνητα ισχύος 999,81 kWp το καθένα.

Η σπουδαιότητα του έργου για τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας συνίσταται στην τεράστια εξοικονόμηση των ενεργειακών δαπανών των υποδομών της, καθώς ο Δήμος Ελασσόνας αποτελεί από έναν τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας με διασπορά 60 οικισμών και έναν μεγάλο αριθμό υποδομών για την κάλυψη των αναγκών των οικισμών αυτών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας.

Previous

Υπογραφή σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης Καρδιτσομαγούλας – Αρτεσιανού, Δήμος Καρδίτσας