Παρουσίαση έργου στο 7ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας

Το τριήμερο 30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά  το 7ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έγινε εκτενής παρουσίαση του περιβαλλοντικού έργου αναερόβιας επεξεργασίας αποβλήτων της τυροκομικής μονάδας  ΜΠΙΖΙΟΣ ΑΕ (Ελασσόνα, Θεσσαλίας), από τον Δρ. Βασίλη Διαμαντή, Μηχανικό Περιβάλλοντος και μέλος του εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η κατασκευή της ολοκληρωμένης μονάδας αναερόβιας επεξεργασίας υγρών βιομηχανικών αποβλήτων μέσω της τεχνολογίας Memthane, πραγματοποιήθηκε από τον όμιλο TEDRA και τέθηκε σε λειτουργία προ δύο μηνών. Το έργο αποτελεί θεμελιώδη περιβαλλοντική λύση για την περιοχή της Ελασσόνας και ταυτόχρονα παράδειγμα ενίσχυσης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από μεγάλο φάσμα βιομηχανιών.

Το Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας διοργανώνεται κάθε 3 χρόνια από την Ένωση Ελλήνων Χημικών – Περιφερειακό Τμήμα Κεν. & Δυτ. Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί βήμα για τους επιστήμονες που ασχολούνται με τον έλεγχο, τη διαχείριση και τις τεχνολογίες περιβάλλοντος καθώς και με θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Previous

Εκπαίδευση στελεχών του ομίλου TEDRA για την ανάπτυξη τεχνικών πωλήσεων

Κατασκευή Πρότυπου Νεφρολογικού Κέντρου Πάτρας

Next