Ο όμιλος TEDRA σε εκδήλωση για την ανάδειξη της Οικονόμειου Σχολής

Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκαν στην Τσαριτσάνη, του Δήμου Ελασσόνας, διήμερες εκδηλώσεις για την προβολή και ανάδειξη της Οικονομείου Σχολής (του πρώτου Γυμνασίου της χώρας) ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Πιο συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε ο 1ος Οικονόμειος Δρόμος με Μαραθωνοδρόμους από όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Η Αντιπρόεδρος του ομίλου TEDRA, κα. Τέρρυ Τόλιου απένειμε μετάλλια στους νικητές της κατηγορίας Αγώνας Δρόμου Παίδων – 1000 μέτρων.

Την Κυριακή στις 8 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, η οποία συνδυάζεται κάθε χρόνο με το μνημόσυνο του εκπροσώπου του Νεοελληνικού διαφωτισμού και υπέρμαχου της ορθοδοξίας Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με επίκεντρο την Οικονόμειο Σχολή και σύντομη ξενάγηση σε αυτήν. Παρόντες ήταν ο κ.  Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Βουλευτές, Δήμαρχοι αλλά και πλήθος κόσμου. Ο κ. Ιωάννης Τόλιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου TEDRA, στηρίζοντας έμπρακτα τον τόπο του και εκφράζοντας τον  ευαίσθητο χαρακτήρα του ομίλου στην συνέχιση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, τόνισε την σημασία της Οικονομείου Σχολής τόσο για την κεντρική αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς γι’ αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία ανάδειξης της ΟικονομείουΣχολής.

Previous

Κοπή πίτας ομίλου TEDRA 2020

Ο όμιλος TEDRA συνεχίζει το έργο του

Next