Ολοκληρώθηκε η κατασκευή μεταλλικού κτιρίου για τη βιομηχανία γάλακτος ΟΜΗΡΟΣ

Τέθηκε σε λειτουργία η νέα παραγωγική μονάδα τυροκομείου συνολικής έκτασης 4.500,00 m2 για τη βιομηχανίας γάλακτος ΟΜΗΡΟΣ, στη Μεγάρχη Τρικάλων. Η κατασκευή περιλαμβάνει την παραγωγική μονάδα, αποθήκη, καθώς και μεταλλικού κτιρίου 3 ψυκτικών θαλάμων έκτασης 1.600 m2 στις εγκαταστάσεις της ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ στη Μεγάρχη Τρικάλων. Η θέση του οικοπέδου επί του οδικού άξονα – επαρχιακής οδού Παραποτάμου- Καλονέρου ευνόησε τη σχεδίαση ενός κτιρίου προβολής συμβατό με το φυσικό περιβάλλον.

Η επικάλυψη  του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σημειακά, καθώς η μεγαλύτερη επιφάνεια του καλύπτεται από θερμομονωτικά υαλοπετάσματα με Low-E υαλοπίνακες, που αφήνουν ορατό το μπλε σκελετό, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν την καλύτερη φυσική ροή φωτός και αέρα στο κτίριο.

Το νέο κτίριο σχεδιάστηκε αφενός με γνώμονα τη στέγαση όλων των επιμέρους αναγκών οργάνωσης και διοίκησης της νέας γραμμής παραγωγής και αφετέρου την υποδοχή ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο, σ ένα σύγχρονα διαμορφωμένο περιβάλλον.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της βιομηχανίας, αφού εξωτερικά το κτίριο περιβάλλεται από ειδικά σχεδιασμένα παρτέρια, στα οποία έχει πραγματοποιηθεί φύτευση με αρωματικά φυτά.

Πηγή: ktirio.gr

Previous

Επιτυχής η συμμετοχή του ομίλου TEDRA στην έκθεση Verde.tec 2022

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Πρότυπου Νεφρολογικού Κέντρου Πάτρας

Next