Εκδήλωση για τη ανταποδοτική διαχείριση των αποβλήτων

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την πρωτοποριακή διαχείριση και αξιοποίηση αποβλήτων, καθώς και για τις καινοτόμες υπηρεσίες που παρέχει για λογαριασμό φορέων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, διοργάνωσε την Πέμπτη, 04 Απριλίου ο Όμιλος TEDRA.

Η εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας διεξήχθη στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ και επικεντρώθηκε στην “ανταποδοτική διαχείριση των αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων με τεχνολογίες αιχμής του ομίλου σε συνεργασία με τον όμιλο VEOLIA”. Στόχος της εσπερίδας εν ολίγοις ήταν η αξιοποίηση των σύγχρονων προκλήσεων και η ανάδειξη των σημαντικών ευκαιριών διαχείρισης αποβλήτων που παρουσιάζονται τόσο στους επιχειρηματίες όσο και στους δημόσιους φορείς και στις Δ.Ε.Υ.Α.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν στελέχη του ομίλου TEDRA και καλεσμένοι ομιλητές των εταιρειών ΒΙΟΤΗΑΝΕ Ολλανδίας και ANOXKALDNES Σουηδίας του γαλλικού ομίλου VEOLIA, με τον οποίο ο όμιλος TEDRA έχει την αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα από το 2017. Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο διευθυντής περιβαλλοντικού τμήματος της TEDRA Παντελής Γκλιάος, παρουσίασε αναλυτικά τις περιβαλλοντικές  υπηρεσίες του ομίλου, εστιάζοντας και στις συμβουλευτικές για περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις καθώς στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης κάλυψη των αναγκών μίας αδειοδότησης, αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την εκπόνηση όλων των συνοδευτικών περιβαλλοντικών μελετών για την περιβαλλοντικά συμβατή λειτουργία έργων και εγκαταστάσεων, την εκπόνηση όλων των μελετών για την λήψη άδειας διαχείρισης αποβλήτων και όλες τις τεχνικές μελέτες που περιλαμβάνονται στο έργο.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος σχεδιασμού έργων του τμήματος Ευθύμιος Φερεκίδης παρουσίασε στο κοινό την πρώτη μονάδα αναερόβιας τεχνολογίας ΒΙΟΤΗΑΝΕ για τη διαχείριση αποβλήτου και την παραγωγή βιοαερίου που βρίσκεται υπό κατασκευή για την βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε. Επίσης ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της BIOTHANE  Santiago Pachero Ruiz και ο εκπρόσωπος πωλήσεων της “ANOXKALDNES” Luca Quadri παρουσίασαν τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες ανά τον κόσμο. Τέλος εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς η συνεργάτης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Τράπεζας Πειραιώς κα. Πηγή Βλάχου και ο διευθυντής Εργασιών & Πιστοδοτήσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Δημήτριος Γάτος παρουσίασαν τις χρηματοδοτικές λύσεις που στηρίζουν “πράσινες” επενδύσεις για τις βιομηχανίες. Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση επί των ερωτημάτων που τέθηκαν.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TEDRA, κ. Γιάννης Τόλιος, ο οποίος χαρακτήρισε την περιβαλλοντική ευαισθησία ως “κλειδί” για την έξοδο από την κρίση, ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας κ. Νίκος Παπαγεωργίου ο οποίος απεκάλυψε πως στο επόμενο ΕΣΠΑ ένα μεγάλο κομμάτι θα εστιάσει στα περιβαλλοντικά και ο δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος ο οποίος εξήρε τη συνεργασία με τον Όμιλο και τον συνεχάρη για τα τεχνοκρατικά του άλματα. Στην εκδήλωση παρέστησαν αυτοδιοικητικά στελέχη της Θεσσαλίας και της Στ. Ελλάδας, επιμελητηριακά στελέχη, εκπρόσωποι παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Θεσσαλίας Αν. Λάππας, ο διευθύνων σύμβουλος της “Ε” Γ. Μιχαλόπουλος κ.α.

Τη διοργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η υπεύθυνη marketing του Ομίλου TEDRA, κα. Τέρρυ Τόλιου.

Χορηγοί εκδήλωσης:  ENDRESS+HAUSER / ΥΔΑΤΩΡ / GENELCO / HACH LANGE HELLAS / M+M ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ / ΝΤΑΒΑΡΟΥΚΑΣ Ι& ΥΙΟΙ Ο.Ε.

Χορηγός επικοινωνίας: εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

Yποστηρικτές: Τράπεζα Πειραιώς / Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

Previous

Υπογραφή σύμβασης του έργου «Κατασκευή βαρυτικού δικτύου ακαθάρτων Νέας Αγχιάλου»

Τεχνικά και περιβαλλοντικά έργα στη γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ

Next