Κατασκευή μεταλλικού κτιρίου βιομηχανίας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, ΟΜΗΡΟΣ

Πρόκειται για μεταλλική κατασκευή αποθηκών και παραγωγικής μονάδας τυροκομείου συνολικής έκτασης 4.500,00 m2, καθώς και μεταλλικού κτιρίου 3 ψυκτικών θαλάμων συνολικής έκτασης 1.600 m2 στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας γάλακτος ΟΜΗΡΟΣ, στη Μεγάρχη Τρικάλων. Η θέση του οικοπέδου επί του οδικού άξονα – επαρχιακής οδού Παραποτάμου- Καλονέρου ευνόησε τη σχεδίαση ενός κτιρίου προβολής συμβατό με το φυσικό περιβάλλον.

Η επικάλυψη  του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σημειακά, καθώς η μεγαλύτερη επιφάνεια του καλύπτεται από θερμομονωτικά υαλοπετάσματα με Low-E υαλοπίνακες, που αφήνουν ορατό το μπλε σκελετό, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν την καλύτερη φυσική ροή φωτός και αέρα στο κτίριο.

Το νέο κτίριο σχεδιάστηκε αφενός με γνώμονα τη στέγαση όλων των επιμέρους αναγκών οργάνωσης και διοίκησης της νέας γραμμής παραγωγής και αφετέρου την υποδοχή ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο, σ ένα σύγχρονα διαμορφωμένο περιβάλλον.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της βιομηχανίας, αφού εξωτερικά το κτίριο περιβάλλεται από ειδικά σχεδιασμένα παρτέρια, στα οποία έχει πραγματοποιηθεί φύτευση με αρωματικά φυτά.

Πηγή: ktirio.gr

Previous

Επιτυχής η συμμετοχή του ομίλου TEDRA στην έκθεση Verde.tec 2022