Ημερίδα: Διαχείριση αποβλήτων προς όφελος της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος & της Επιχειρηματικότητας”

Ο όμιλος TEDRA πραγματοποίησε ημερίδα στις 17 Ιανουαρίου 2017 με θέμα τη “Διαχείριση αποβλήτων προς όφελος της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της επιχειρηματικότητας”.

Στόχος, που προκάλεσε το ενδιαφέρον του πολυπληθούς ακροατηρίου της, αποτέλεσε η διαχείριση των κρίσιμων προκλήσεων και η ανάδειξη των σημαντικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στο πεδίο Περιβάλλον- Ενέργεια- Επιχειρηματικότητα.

Μιλώντας στην ημερίδα, ο πρόεδρος του ομίλου TEDRA, Γιάννης Τόλιος, ανέφερε ότι “ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι δράσεις του oμίλου έχουν ως στόχο τη δημιουργία υποδομών και τη μεταλαμπάδευση τεχνολογίας για την επεξεργασία υγρών βιομηχανικών αποβλήτων με σύγχρονη ανταποδοτική παραγωγή πράσινης ενέργειας. Ο όμιλος ΤΕΔΡΑ, την τελευταία πενταετία έχει προβεί σε επενδύσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα ενώ διαθέτει παράλληλα ολοκληρωμένες υποδομές για την επεξεργασία αερόβιας και αναερόβιας ιλύος. Συγχρόνως, επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνικά καταρτισμένο στην κατασκευή και συντήρηση Μονάδων Επεξεργασίας Υγρών Αστικών και Βιομηχανικών Αποβλήτων” τόνισε ο κ. Τόλιος.

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της ημερίδας, μέσω των διαφόρων εγκαταστάσεων αναερόβιων αντιδραστήρων ή αντιδραστήρων αναερόβιων μεμβρανών, προκύπτουν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Προστασία του περιβάλλοντος μέσω της υψηλής απομάκρυνσης του ρυπαντικού φορτίου αλλά και των λοιπών ρυπαντικών φορτίων θρεπτικών
  • Υψηλή παραγωγή βιοαερίου
  • Σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους της βιομηχανίας, κυρίως λόγω της παραγωγής βιοαερίου και της χρησιμοποίησης του στην παραγωγική διαδικασία
  • Πολύ χαμηλές περίοδοι απόσβεσης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο διευθυντής διοικητικών υπηρεσιών της TEDRA, Παντελής Γκλιάος, παρουσίασε αναλυτικά τις δραστηριότητες του ομίλου, ενώ ειδική εκπρόσωπος της BIOTHANE, μέλος του ομίλου VEOLIA, παρουσίασε τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων που χρησιμοποιούνται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ενώ παρέστησαν πολλοί δήμαρχοι από τη Θεσσαλία αλλά και τη Στερεά Ελλάδα, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας “Ελευθερία”, Γιώργος Μιχαλόπουλος.

Previous

Biothane Veolia & όμιλος TEDRA: Αποκλειστικοί συνεργάτες για την Ελλάδα

Κατασκευή μονάδας αναερόβιας τεχνολογίας στη βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε.

Next